Zvířecí mazlíček se stává členem rodiny

„Majitelé jsou ochotni investovat více peněz do krmiv, u kterých věří, že zajistí zdraví a pohodu jejich mazlíčka,“ říká Linda Malíšková, Marketing Manager Nestlé Purina CZ/SK.

Když se zvířecí mazlíček stává regulérním členem rodiny, poptávka po krmivech a službách samozřejmě obvykle roste. Je to vidět u výběru krmiva, veterinární péče, u hygieny a péče o vzhled, výcviku a chování.

Zvířecí mazlíček se stává regulérním členem rodiny. Jak se to projevuje v poptávce po krmivech a službách?

Celý článek

Lídři světového trhu podporují přechod na 2D kódy

Přes dvacet největších dodavatelů a obchodníků (vč. on-line) působících ve více než 150 zemích aktivně podporuje přechod na 2D kódy ve standardu GS1.

Společnosti jako Mondeléz, Nestlé, P&G, L’Oréal, Metro, Lidl, Auchan nebo Carrefour ve společném usnesení deklarovaly úsilí o jednotný přístup s cílem úspěšně provést migraci na 2D kódy v maloobchodě.

Usnesení vyzývá k jednotnému přístupu při zavádění změn u dodavatelů a obchodníků. Výrobci by měli v produktových portfoliích implementovat 2D kódy ve standardu GS1, retaileři se zaměří na instalaci vhodných snímačů a SW. Mezi signatáři je i společnost Albert Heijn. Není bez zajímavosti, že Dr. Albert Heijn ze třetí generace majitelů firmy Ahold se v 70. letech zasadil o vznik jednotné evropské struktury pro identifikaci produktů – třináctimístného čísla známého dnes pod zkratkou GTIN (Global Trade Item Number). Celý článek

FILIPA PARK HOŘICE spojuje sociální prvek, výrobu a logistiku

„Pojem chráněná dílna je špatný, zastaralý a stigmatizující. Zákon už ho také nepoužívá, ale mezi lidmi je stále zakořeněný. Chceme používat pojem integrace. Je to integrace všemi směry,“ říká Leoš Vrbata, majitel společnosti FILIPA.

Společnost FILIPA patří mezi největší zaměstnavatele zdravotně postižených osob v zemi. Má 22 poboček, zaměstnává celkem více než tisícovku zaměstnanců a dosahuje ročního obratu kolem jeden a čtvrt miliardy korun. Celý článek

Proč zvolit chlazení od Daikinu?

Daikin jako jedna z mála společností na světě pokrývá kompletně celý chladírenský řetězec – od průmyslového chlazení (výroba a následné uložení hotových výrobků v chladírnách či mrazírnách) přes transportní chlazení (přeprava zboží při kontrolované teplotě) až po komerční chlazení ve skladech a obchodech (chladicí jednotky pro chladicí boxy, mrazicí vany a jiný chladicí nábytek).

Úspora energií

„Naše technologie zpětného získávání tepla a kompresorů s invertorem podstatně snižují náklady na energie. Chladicí a mrazicí jednotky Daikin jsou považovány za nejlepší řešení ve své třídě a jsou až o 50 % energeticky účinnější než jiné jednotky. Tato vysoká energetická účinnost přináší rychlou návratnost investice. Zhruba kolem 5 let,“ upozorňuje Tomáš Macalík, expert na chladírenství ze společnosti Daikin. Celý článek

FACHPACK 2024: Norimberk bude hostit evropský obalový průmysl

Ve dnech 24. až 26. září 2024 se evropský obalový průmysl opět setká na veletrhu FACHPACK, odborném veletrhu obalů, technologií a procesů. Na norimberském výstavišti bude více než 1 400 vystavovatelů prezentovat obalové materiály a prostředky, pomocné obalové prostředky, balicí stroje a obalovou techniku, ale k vidění budou také související důležité procesy týkající se automatizace, etiketovací a značkovací techniky, tisku a zušlechťování obalů, až po interní logistiku. Česká republika je zastoupena 38 firmami.

Čtenáři Retail News mohou získat permanentní vstupenku zdarma registrací e-kódu FP24CZ https://www.messe-ticket.de/Nuernberg/FP24/Register?culture=en

Celý článek

Češi mají rádi pravé i ovocné čaje a nebojí se nových příchutí

„Čajová kultura v Česku reflektuje širší trend zdravého životního stylu a zároveň udržuje tradiční zvyky spojené s pitím čaje,“ říká Jiří Jízdný, marketingový ředitel společnost Biogena.

Biogena je českou společností, která se specializuje na výrobu prémiových ovocných, bylinných a pravých černých a zelených čajů podle vlastních receptur. Její výrobky se pyšní řadou ocenění a certifikátů. Příští rok oslaví firma 30 let od svého vzniku. Celý článek

Jaký obal je ekologický?

Levnější nebo dražší výrobek? Malé nebo větší balení? A tento nebo jiný obal? To jsou jen některé otázky, které dnes řeší většina spotřebitelů při běžném nákupu. I do jejich životů se totiž vkrádají apely na udržitelnost a vyšší recyklační cíle, které vyplývají z unijní Směrnice o omezení jednorázových plastů a balíčku oběhového hospodářství. Volají tak po obalech a výrobcích, které jsou co nejpříznivější k životnímu prostředí. A pro firmy je to další výzva!

Pohled na obal jako takový se v čase zásadně mění. Zatímco dříve bylo kromě ochranné funkce obalu prioritou, aby byl co nejnápaditější a upoutal nejvíc pozornosti, nyní svádějí konstruktéři především souboj s technologickými možnostmi materiálů. V současné době je totiž hlavním požadavkem, aby měl obal minimální dopad na životní prostředí. Celý článek